Fredagsmys!

Det är fredag. Perspektivredovisningen var bra, hon hade inget negativt att säga vilket alltid känns gött. Man har koll på läget, tydligen. ;) Efter redovisningen hade vi workshop dans och rörelse där vi fick testa på en massa roliga grejer, blev lite svettigt men trevligt med lite rörelse. Efter skolan mötte jag Pernilla, gick till systemet, gick till gymet och körde en stund. Efter gymet gick jag och mötte finaste Amanda, tog en fika med henne och gick runt lite i stan och tjötade. Alltid lika trevligt!

Nu sitter jag och tittar på SVT play där de visar träningsmatch mellan Frölunda Indians och New York Rangers. Ställningen är 3-1 till Rangers än så länge men jag tycker ändå vi spelar riktigt bra utan några direkta misstag. Men mer om det i morgon när det är bortamatch mot Skellefteå AIK.

Torsdag.

Det blev en mycket lyckad studiegruppsträff idag (som alltid kanske jag skall tillägga). Vi är nu helt förberedda för morgondagens perspektiv-redovisning där vi skall framhäva vår "diskussion" om barns konsumtion utefter kursens centrala begrepp (ekonomi, miljö, ekologi, demokrati, kön, globalisering, religion och klass). Känns bra än så länge även om jag inte alls tycker bra om att redovisa.

Vi har även arbetat med vår gestaltning (vi ska gestalta ett autentiskt fall i Ungern) och det känns som att det kan bli riktigt bra och roligt. Kom långt även där idag tycker jag. Härligt med effektivitet.

I övrigt har det inte varit mycket aktivitet här idag. Blev dåligt med sömn igår så ska strax gå och lägga mig och ladda för en lång dag i morgon. :)

Ikea family

Får jag pluspoäng på svensson-skalan nu? ;P


Gymet

Nu är jag hemma igen efter en sväng på gymet. Det blev riktigt bra idag, orkade till och med springa några minuter, kanske låter klent för vissa men för mig är det jättestort! De små framgångarna är minst lika viktiga som de stora. Bra dag alltså!

Nu när vi ska försöka äta enbart hemlagat ska jag försöka komma igång med min mat, bak och stök-kategori ordentligt också med lite recept och annat skoj. Nu när det är lättare att blogga via mobilen är det större chans att jag faktiskt får med lite bilder i inläggen också. :)


Nytt typsnitt.

Jag har ändrat typsnitt på texten i inläggen. Kände att det gamla var svårt att läsa när man skrev mycket, texten flöt ihop med det typsnittet. Om ni inte ser någon förändring kan ni bara uppdatera sidan genom att trycka på F5. Om ni bara ser ett vanligt, tråkigt typsnitt som Verdana, Times new roman eller något beror det på att det jag använder inte fungerar på era datorer. :)

Jag har inte glömt av att jag lovade att byta ut headern. Jag har bara inte fått tag i några bra bilder som jag vill ha med där och därför ekar den tom ännu. Byter ut allteftersom jag har tid, inspiration och framförallt tålamod.

Skärpning!

Jag lider av sömnproblem och ångest. Det är något jag gjort i många år och lärt mig acceptera. Det finns dock vissa grejer jag kan göra för att lindra besvären. Det handlar om klassikerna att träna och äta rätt. Jag vet med mig att om jag tränar regelbundet och äter bra mat mår jag bättre, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Logiskt eller hur? Man skulle kunna tänka sig att jag med den vetskapen automatiskt tränar hårt flera dagar i veckan och äter nyttig mat och skippar godis och sådant. Men icke! Självdiciplinen finns sällan där.

Nu har jag lyckligtvis världens bästa träningspartner och vi är båda fortfarande jättepeppade på träningen. Jag blir dock trött snabbt och känner att jag skulle klara mer om jag skippade den dåliga maten, godiset och allt vad det är. Dessutom behöver vi spara pengar hemma då det är så himla mycket vi vill göra och köpa. Därför ingick jag och älsk en pakt ikväll att bara äta hemlagad mat hela oktober månad, bortsett från den 7e då vi ska se Mr.Betnér och helgen då vi ska till Ullared. Vi är dessutom överens om att undvika godis i största möjliga mån och om det krisar sig med sötsuget finns det ju alltid popcorn, salta pinnar, gurkstavar, morotsstavar eller annat som är både billigare och nyttigare. Självklart är det något jag har för avsikt att fortsätta med även efter oktober men man får ta små steg för att nå de stora.

Ironiskt att jag sitter och skriver detta 00:40, men jag är "ledig" i morgon och är inte det minsta trött ännu. Ska försöka trötta ut mig med lite monopoly på min älskade iPhone.

gb gräddglass med nogger

Har försökt få tag på denna glassen ett tag nu men varje gång jag varit på Maxi har den varit slut. Men idag köpte jag hem den och den får mycket väl godkänt. Gottgottgott!!


Frölunda-Timrå

Nu funkar appen. Fick uppdatera ajfönen innan bara vilket var lite problematiskt eftersom jag var tvungen att uppdatera iTunes först men det ville inte vara med och leka med mig så det fick bli ett samtal inklusive 30 minuters telefonkö till Apple. Men fick bra hjälp i alla fall och till slut fungerade det.

Ikväll är det hockey igen. Frölunda spelar hemma mot Timrå. 1-0 till Frölunda so far. Leder överlägset i skottstatistiken och har allmänt övertag i matchen. Timrå har många skadade spelare vilket alltid är jobbigt.

Förra matchen mot AIK förlorade vi efter straffar. Synd för det var en jämn match, även i straffarna. Men en förlust ska väl komma förr eller senare antar jag. Idag tar vi en vinst igen, hoppas jag. :)

Testar appen

Testar nya appen, har tagit bort den och lagt till den en gång till så nu får vi se om det funkar.


Blogg.se - App till iPhone.

Nu ÄNTLIGEN har blogg.se fått tummen ur och lanserat en app för iPhone. Jag har varit inne lite grann och testat och haft mig men det hade underlättat om skiten hade fungerat också. Som det ser ut nu så blir jag utkastad från appen så fort jag försöker gå in på kommentarer eller så fort jag klickar på "publicera". Värdelöst. Menmen, vi får se vad som händer. Det är ju framsteg att de ens lanserat appen så man får väl vara nöjd med det lilla.

Idag står städ, träning, hockey och matlagning på schemat. Däremellan ska jag försöka få in lite plugg också och hoppas på att ångesten håller sig på avstånd resten av dagen.

Gårdagen.

Igår var jag mestadels i skolan. Vi hade workshop Drama och scenografi. Drama är inte min grej! Vi fick tänka ut någon orättvisa och så skulle vi i grupper om 3-4personer gestalta den orättvisan på något sätt. Först genom tre "stillbilder" och sedan genom en kort pjäs. Som sagt, inte min grej.

Efter dramat hade vi en kort studiegrupp/lunch och därefter hade vi seminarium kön med samma kvinna vi hade på föreläsningen för ett tag sedan där ingen vågade andas. Lite mer avslappnat var det på seminariet men det var fortfarande väldigt strikt och hennes "lag" som gällde. Tycker det är konstigt när man tilltalar vuxna människor på det sättet som hon gör men jaja, vi överlevde. Körde en kort studiegrupp igen efter seminariet innan vi drog oss hemåt.

Mysig helg.

Helgen är snart över. Nu sitter jag i skolan och skall strax sätta igång med plugget. Igår började jag och Oscar dagen med att åka in till stan för frukost på Tant Grön. Vid 12 kom mamma och Zita hit till Borås. Vi mötte upp Pernilla, Levi, Melissa och Pernillas mormor med man för en fika på Viskan. När alla var färdigfikade delade vi på oss och gick en sväng på marknaden. Gillar inte att ha med Zita där men det hade inte varit sjysst att åka direkt hem till oss och lämna henne heller så hon fick följa med.

På eftermiddagen/kvällen åkte jag och mamma in till stan igen för att köpa hem kinamat. Väl hemma åt vi samt roade oss med Singstar och glodde lite på tv innan det var dags för sängen. Segstartade dagen med tv-tittande idag också innan det var dags för mamma att åka hem. Alltid lika tråkigt att skiljas, tiden går alltid för snabbt. Men vi får försöka ses snart igen.

Nu ska jag som sagt plugga. När jag är klar med det blir det nog en tur till Maxi så att vi får handlat hem det som behövs för veckan. Ikväll tänker jag bara ligga på soffan och titta på filmer/serier. Känner verkligen att jag behöver en sån kväll efter den här veckan som varit.

Kul när man ligger och stör sig på att det...

Kul när man ligger och stör sig på att det är något som låter i rummet för att först ett tag senare inse att det är ens egen mage. Sova nu, jappjapp!


Skor, marknad och magont.

Min mage är inte alls kompis med mig ikväll. Det var jättelängesedan jag hade så här ont. Typiskt när jag egentligen måste städa, men det får väl bli nattstädning i värsta fall om det inte släpper snart. Idag har jag tränat och bundit upp mig på ett år på Sportlife. Känns riktigt bra. Fick ett paket med väska, handduk, flaska och mera bra grejer. Väskan gillar jag skarpt! :)

Har varit en sväng vid Knalleland och köpt nya skor också! Tre par skor för 349:- är helt okej. Det var så billigt eftersom jag lämnade in mina gamla som gått sönder jättesnabbt. Eftersom jag inte har kvittot kvar fick jag inga pengar för dom men de gick med på att låta mig byta dom mot ett par andra skor av samma värde. Väldigt tillmötesgående tycker jag. Pluspoäng på det! Synd på skorna bara för de var snygga. Men nu har jag två par nya snygga i stället. 

Blev inte så lång stund på marknaden idag, men ska gå hela dagen i morgon i stället. Testade en ny pizzeria här i Borås idag. Pinocchio blev det. Helt okej mat faktiskt. :)
De till vänster är de gamla som jag lämnade tillbaka för att de var trasiga och de till höger är ett par av de nya.. hittade ingen bild på det andra paret jag köpte och det tredje paret köpte jag till Pernilla så det känner jag inte att jag behöver lägga upp här :P

Fredaag! :)

Jag har sett fram emot denna dagen hela veckan. Idag drar höstmarknaden igång här i Borås. Jag och Pernilla ska dit. Men innan dess ska vi gyma och vi ska ut till Knalleland så att jag kan köpa mig nya höst/vinterskor. De skorna jag har nu är det hål rätt igenom sulan på. Inte så behagligt nu när vi kommit till en årstid som innebär konstant blöt mark. Hoppas att jag hittar några bara men har tittat på hemsidan så det ser lovande ut. 

Hoppas att vädret håller i sig också (soligt nu) eftersom det blir så mycket trevligare att gå på marknad då. Ha en jättemysig dag alla! :)

Lång dag.

Det blev en lång dag idag. Nu har jag precis landat i soffan med mjukisbyxor. Hade studiegruppsträff i morse/förmiddags. Ytterligare ett arbete näst intill färdigt. Efter skolan åkte jag direkt ut till Pernilla och Melissa för lite bus och mys. Oscar kom och käkade med oss bara sedan åkte han hem medan vi tog en promenad med Bebbe innan jag åkte hemåt. Alltid trevligt att vara där, är nästan där lika mycket som jag är hemma ibland. Men soffan har aldrig känts så skön som när man varit borta i princip hela dagen. :)

Ny kategori.

Det blev en fjärde vinst ikväll. Fyra matcher, fyra vinster. Härligt! Resultatet stannade på 0-2 så det var alltså målfritt i tredje perioden också. Men spelet var intressant. Hade velat se matchen men ibland får man helt enkelt nöja sig med att bara lyssna. Ikväll var det en väldigt bra kommentator, en av de bästa jag hört faktiskt, så det kändes nästan som att man såg matchen. Det gillas!

Eftersom jag titt som tätt kommer att skriva om hockeyn och då enbart om elitseriens matcher och nästan uteslutande om Frölundas matcher har jag valt att skapa en egen kategori till det. Är fortfarande inte helt med i svängarna när det gäller kategorier. Glömmer oftast att lägga inläggen i de kategorier där de hör hemma men skam den som ger sig. Nu borde den finnas där i alla fall. Kom gärna med kommentarer om vad jag ska ha med i kategorin så blir det kanske lite mer skrivet. :)

Brynäs-Frölunda

Det har varit en bra dag so far. Sovmorgon. Fika med Pernilla. Mentorsträff (inte så värst uppiggande men bra diskussioner blev det i alla fall). Träning. 

Nu sitter jag och lyssnar på en bra hockeymatch. Brynäs-Frölunda är det som spelar ikväll. Första perioden var fri från mål men Frölunda ledde spelet med riktigt bra aggressivitet. Andra perioden leddes av Brynäs men trots det var det Frölunda som gjorde två mål varav ett var i spel 4 mot 5. Sånt gillar vi! Nu har tredje perioden precis startat och vi får se hur det tar sig men jag hoppas självklart på ett övertag av Frölunda så att Brynäs inte har möjlighet att varken reducera eller kvittera. Vore hemskans trevligt med fyra raka vinster.

Just another day in paradise.

Den här dagen flöt ju förbi den också. Skola 9-17. Jag hatar dåliga skoldagar, ingenting idag har varit varken nytt eller direkt givande. Inte ens informationen om specialiseringen var direkt vettig. Vill verkligen läsa musik som specialisering. Hoppas att det är minst 15 som söker så att det blir något av det, annars kommer jag bli jätteledsen för det finns ingenting som jag läser hellre än det. Det känns verkligen som att det skulle vara min grej att arbeta med i förskolan! Hoppas, hoppas, hoppas!

Anyhoo. Fick diskat och lagat mat idag i alla fall. Får ta lite städ i morgon också och troligtvis torsdag och fredag med. Hinner man inte avsätta en hel dag åt storstädning får man ta allt pö om pö i stället. Huvudsaken är att det blir gjort. Blev inte någon träning idag men i morgon serrö. Då är vi igång igen efter att ha varit därifrån både måndag och tisdag. Ska bli skönt! Ska skaffa kort på heltid i morgon också så då behöver man inte tänka på att stressa in så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Härligt! :)

Känner att jag är fruktansvärt dålig på att lägga upp bilder här i bloggen. Eller att ta bilder rättare sagt. Tänker aldrig på att jag faktiskt har en bra kamera på telefonen nu för tiden, har alltid haft helkassa innan. Får försöka bli bättre på det. Ser lite trevligare ut med bilder. Hoppas bara på att Blogg.se blir lite enklare att använda med Chrome längre fram också, men jag har inga höga förhoppningar när det gäller att blogg.se ska utvecklas.

Mer tid?

Jag hatar när tiden inte riktigt känner till. Det finns så mycket måsten och så mycket nöjen som ska hinnas med under dagarna. Som nu när jag precis suttit och kollat på en film och jättegärna skulle vilja se en till. Nog för att jag skulle orka med det ikväll men går jag inte och lägger mig typ nu kommer jag inte kunna hålla mig vaken i morgon.

I morgon är det skola ända till kl.17. Inte är det något man kan skippa heller eftersom det sista är information om specialiseringsterminen vilket jag sett fram emot länge. Jag behöver städa i morgon också. Eller ja, helst igår egentligen men det blev aldrig av. Skulle verkligen vilja träna i morgon också men vet inte riktigt om jag har tid med det heller. Har ingen lust att gå dit när det är för mycket folk för det känner jag mig inte bekväm med ännu och jag har mina misstankar om att precis alla andra kommer att vara där vid 17-18-tiden, precis när jag slutar skolan. 

Onsdag däremot skulle jag hinna med det jag vill och behöver. Men det känns som att det är en evighet tills dess. Men allting handlar om att prioritera antar jag. Just nu ska jag prioritera lite sömn så får resten lösa sig i morgon.

Trots försovning.

Dagen tog sig trots att jag försov mig. Härligt. Hade först workshop konflikthantering. Spännande ämne men frustrerande eftersom det inte finns några klara svar på hur man borde hantera de olika konflikterna som kan uppstå. 

Därefter hade jag ytterligare en effektiv studiegruppsträff. Gilllar min studiegrupp! Efter skolan stack jag ut till Pernilla och Levi eftersom Levi fyller år idag. Grattis! Oscar anslöt efter jobbet också och vid 18-tiden stack vi hem därifrån. Nu ska jag nog se en film eller något innan det är dags att gå och lägga sig i ordentlig tid för en gångs skull men det brukar ju gå sådär med de planerna.

Fruktansvärt roligt att försova sig. Att i...

Fruktansvärt roligt att försova sig. Att inte vara i tid är bland det absolut värsta jag vet. Lyckligtvis händer det ytterst sällan och jag blir inte sådär jättesen men ändå. Hur jag lyckats stänga av två larm i sömnen är ett mysterium för sig. I morgon får jag sätta igång tre larm i stället. Lång dag i skolan idag också men det ska nog lösa sig det med. :)


Söndagen??

Söndagen har liksom bara försvunnit känns det som. Var iväg och tränade med Pernilla en stund förut. Var inte sådär jättepeppad på det innan men iväg kom vi i alla fall och det var skönt. Nu på kvällen har vi käkat pizza (hälsosamt, jag vet) och tittat på film. Skyline blev det. Någon annan som har sett den? Jag förstod mig inte på den. Tyckte att filmen var ganska bra till dess att den plötsligt var slut. Mitt i liksom. Jaja, kanske kommer en tvåa.

I morgon är det skola igen. Har knappt varit tillbaka i skolan en månad ännu men ändå känns det som om vi aldrig hade något sommarlov. Men jag gillar det. Även om jag inte tycker så bra om den kursen vi läser nu så gillar jag skolan i sig. Jag har en bra klass, en bra studiegrupp och bra vänner. Jag trivs med att vara sysselsatt och att träffa folk. Det hjälper för att hålla ångesten borta och även om den kryper fram då och då så är det lättare att bli av med den när man har annat att fokusera på. 

Nu ska jag lösa lite korsord innan det är dags för sängen.

Frölunda-Luleå

Nu är det dags för hockey igen. Frölunda har hemmamatch mot Luleå. Hoppas på vinst igen såklart. Tre vinster i rad vore trevligt nämnligen! :)

Partay!

Det blev som sagt utgång igår. Jag och Pernilla stack till Harrys där vi mötte upp lite annat folk och träffade lite nytt folk. Blev bjuden på öl så fort jag ställde mig i baren, av en snubbe som inte hängde efter sedan utan han fortsatte åt sitt håll efter en vanlig svensson-konversation. Det är najs. Det är inte ofta jag går ut. Oftast blir det i så fall en jätterolig förfest och sedan brukar stämningen dö ut på vägen till krogen. Men kvällen var överlag jättetrevlig.

Snart ska jag in och sätta mig och plugga i skolan. Vet inte riktigt hur vi tänker där men med lite mat i magen och mycket vätska så ska nog det ordna upp sig också. Kör hellre en effektiv dag idag och en slappardag i morgon. Någon träning blir det inte idag i alla fall.

Utgång!

Efter träningen åkte jag med Pernilla hem och var lekvakt åt Melissa medan de städade. På vägen hem köpte jag med mig kinamat som vi nyss ätit. Har även hunnit med en efterlängtad dusch och tagit på mig kvällens outfit. Ska bara fixa lite smink och kanske en någorlunda snygg frisyr om håret vill vara på min sida idag och sedan ska jag tillbaka ut till Pernilla. Ikväll blir det utgång. Lövely! :)

Freedaaag!

Låg kvar länge i sängen idag trots att jag var vaken. Nackdelen Fördelen med iPhone. Det var helt underbart vill jag påpeka. Nu ska jag ta och packa ner träningskläder för jag och Pernilla ska iväg till gymet. Awesome! Sedan får vi se vad denna dagen har att bjuda på. Har lite "måsten" på listan och lite annat "nöje" men vi får se vad som händer. Nu får jag öka takten lite. :)

Aggressionsproblem!

Jag är riktigt förbannad på radiokommentatorjäveln på matchen Modo-Frölunda. Liveflödet hinner för det första visa resultat innan han lyckats klämma fram vad som händer. Dessutom glömmer han ständigt av namn vilket resulterar i en massa "ehm, ehm, ehm". Precis innan periodpaus fick vi höra det fantabulösa uttrycket "Det är hetsigt spel nere i Frölundas zon.. nä.. Modos menar jag", bra att idioten har koll på vilket lag som är vart.

Nyligen fick vi dessutom höra: "det är tre minuter kvar av tredje perioden". NEEEEEEJ ditt DUMMA FAN! Det har GÅTT tre minuter av perioden. 

Nu är det bara 8 minuter kvar av matchen. Lika bra det kanske, innan jag hinner bli ännu mer irriterad. Leder gör vi i alla fall. 3-1.. så kan det fortsätta! :D

Modo - Frölunda

Ikväll är det hockey igen. Bortamatch denna gången mot Modo. 1-1 efter första perioden. Inte så pjåkigt med tanke på Modos start. Uscha! Det retar mig något fruktansvärt att kommentatorn är trögare än liveflödet. Hoppas att han fått i sig kaffe och kvicknat till innan andra perioden. 

Efter hockeyn ska jag sätta mig med lite skolgrejs men det borde vara snabbt överstökat. 



Bilden är nästan tre år gammal, men jag bjuder på det :)

Bra dag!

Dagens schema:
Föreläsning om konflikthantering.
Föreläsning av RFSL.
Information om arbete: Gestaltning.
Studiegruppsträff.

Allt på schemat har varit bra idag. Föreläsningen av RFSL var riktigt bra och fylld med humor. Föreläsningen om konflikthanteringen var av allas vår favoritföreläsare Helena Pokka så den var självklart bra och informationen om gestaltningen tycker jag var rätt givande också. Även om samma information går att finna i kurshandboken så är det alltid skönt att få en genomgång muntligt också. Det känns som att oron släpper lite då. Studiegruppen var liksom allt annat också bra. Gjorde klart och skickade in två stycken grupparbeten. Det kallar jag effektivitet. 

Ikväll ska jag försöka plugga lite hemma, laga mat och det där vanliga dravlet. Känner just nu att jag hade velat träna eftersom jag ändå slutade tidigare än väntat idag men det får vara. Ska träna i morgon i alla fall. Längtar!

Litteraturläsning.

Skulle vilja påstå att "En utmaning för heteronormen - lärares knskapsbehov och ansvar inom områdena sexuell läggning och homofobi" är fruktansvärt tråkig litteratur. Ogillar all litteratur som är så uppenbart vinklade och enbart utgår från en enda undersökning. Hoppas på att "Tystnadens tyranni - om heterosexualiteten som norm och honofofbi i skolan" är lite vettigare läsning. :)

Hemma.

Nu är jag hemma igen efter träningen och har precis ätit hemmagjorda hamburgare. Så skönt att träna. Fortfarande jättepepp! Pernilla är en fantastisk träningspartner också och det gör ju inte saken värre direkt, alltid något att tjöta om men vi klarar ändå av att träna samtidigt. ;) 

I morgon är det skola igen. Inte så pepp på det men det löser väl sig. Nu ska jag ta och läsa lite litteratur. Yay!

2011-09-14

Jag sov 11 timmar inatt, bortsett från att jag vaknat till ett par gånger då och då som vanligt. Men det är ändå mycket mer än jag sovit på en natt på hur länge som helst. Skönt. Skippade föreläsningen i förmiddags vilket jag ångrar lite grann eftersom alla som varit där verkar ha tyckt att den var bra. Men det är smällar man får ta när man skolkar. 

Har kört en riktig segstart i stället. Tittat på ett par avsnitt av Förhäxad nu på förmiddagen och nu ska jag göra mig iordning, ta tag i lite disk och städ och vänta på att Pernilla ska höra av sig så att jag vet när vi ska iväg och träna. Något vettigt får man ju göra under dagen. Är så peppad på att verkligen komma i form nu. Känns underbart! Hoppas, hoppas, hoppas att det håller i sig också!

Vinst.

Yay! Frölunda vann mot Växjö Lakers med 2-0. Gött att börja säsongen med vinst såklart. Hade velat se matchen live men fick nöja mig med att lyssna på radiosändningen. Det går bra det med ibland. Besviken över att det inte var mer tryck från Frölundas sida i matchen och att vi inte satte fler mål med alla de pp vi hade. Menmen. Vinst i alla fall. :) Nu blir det till att lägga sig i sängen och somna till musik. Är helt galet trött!

Träning :)

Efter skolan mötte jag upp Pernilla. Vi ska provträna på Sportlife nu i en vecka. Körde bara en halvtimma idag men vi ska dit i morgon igen. Riktigt najs är det. Det var nästan helt tomt på folk idag när vi var där. Skönt. Förhoppningsvis är detta något vi kan fastna i ordentligt. Trevligt att gå tillsammans med någon annan också.

Nu ska jag snart göra mat. Hoppas att jag hinner färdigt med den innan hockeyn börjar kl.19.00. Elitseriepremiär och match mellan Frölunda och Växjö. Hoppas på en trepoängare nu. Gött att börja på hemmaplan med. Men vi slog ju Färjestad på bortaplan med 4-1 förra veckan så jag är hoppfull. :)

Så här kan det gå när man börjat bli trött...

img_8432 (MMS)

Så här kan det gå när man börjat bli trött på att sitta på föreläsning. Tre föreläsningar idag, sitter på sista nu. Efter det här ska jag möta upp Pernilla och så ska vi iväg till Sportlife och starta vår provträningsvecka. :)


2011-09-12

Hemma efter en lååång dag i skolan. Började med en föreläsning om likabehandlingslagen som kortfattat handlade om att vi måste anmäla om vi ser att ett barn/elev blir utsatt för mobbning eller kränkning. Nytt? Nä. Andra föreläsningen var om biologisk mångfald. Fruktansvärt segt. Efter föreläsningar satte vi oss direkt med studiegruppen och skrev gruppens gemensamma paper till SST 2, rättade till det vi missat på SST 1 samt påbörjade arbete om globalisering. Älskar effektivitet!

Nu ska jag snart göra middag. Rödspättafilé med ris och fisksås. Gottgott! :)

Skuldkänslor?

Hela dagen idag har gått i plugg-tecken. Spenderade lite drygt fyra timmar i biblioteket med Isabell förut som sagt där vi fick skrivit var sitt paper till SST 2 som vi har i morgon och som handlar om klasskillnader och att det man har med sig i ryggsäcken från föräldrar och omgivning påverkar de val man gör i livet och de begränsningar/möjligheter man känner att man har. Intressant ämne. Synd bara att hon som knåpat ihop litteraturen tar död på ämnet lite genom att bara bajsa ur sig akademiska ord. 



Nu har jag precis suttit och läst två texter. Eller ja. Det var väl lite att ta i. Den ena texten är en engelsk text som vi i studiegruppen valt att dela upp i olika delar så att alla slipper läsa allt utan vi tar några sidor var och sammanfattar och sedan knåpar vi ihop vad den handlar om. Min del var inte så läsvärd. Det jag fick fram var att teknologin i samhället utvecklas allt snabbare och att det påverkar våra sociala relationer och samhället i allmänhet. NO SHIT?!


Den andra texten hade jag bara varannan sida av eftersom jag missat att det var dubbla sidor när jag kopierade. Hoppsan. Men jag har läst det jag har och jag tror mig förstå vad det hela handlar om. En text som onekligen frambringar skuldkänslor när man läser den. Den pekar på skillnaderna mellan rika och fattiga. Eller rättare sagt fattiga i u-länder och fattiga i i-länder. Visst är det jättehemskt att man troligtvis skulle kunna undvika att ett barn dör genom att skänka pengar till olika organisationer i stället för att köpa nya skor. Och jag har absolut inget emot att skänka pengar, men jag litar inte på organisationerna. Nåja. Jag tänker inte låta mitt samvete påverkas mer ikväll utan nu tänker jag slappa en stund innan det är dags att sova.

Översta bilden tagen härifrån.
Nedersta bilden tagen härifrån.

Dokumentär.

Har precis sett en dokumentär i två delar på SVTplay. Dokumentären handlar om sömnproblem, dess konsekvenser och hur man kan motverka det. Tycker att ni kan kolla på dom. Jag tycker mest att det är intressant eftersom jag själv har sömnsvårigheter och ständigt letar efter tips och idéer om hur jag kan förbättra min situation kring sömnen men jag tycker ändå att det är värt att alla kollar på den eftersom den tar upp en del nytt om konsekvenserna. :)
Länk till första delen.
Länk till andra delen.

Plugg..

Sitter i skolan med Isabell och ska skriva SST 2. Ingen av oss har läst litteraturen och vi sitter här med endast ett exemplar av boken, men det ska nog gå bra ändå. Trevligt har vi det i alla fall, som vanligt. :)

2011-09-10

Vet inte riktigt vart denna dagen har tagit vägen. Vaknade av mardrömmar i morse, inte vidare trevligt. Men jag fick i alla fall sovmorgon så jag kände mig utvilad ändå. Städade iordning lite grann och körde ett 20 minuters Zumba-pass. Hade orkat mer men vågade inte eftersom jag känner att förkylningen fortfarande hänger lite i luften. Åkte ner till Maxi och handlade hem för resten av månaden bortsett från någon småsak som jag råkade glömma. Måste få ordning på matvanorna igen, har blivit alldeles för mycket ute-mat det senaste.

Nu ska jag snart bege mig in i sovrummet för att krama kuddarna några timmar. I morgon ska jag och Isabell in till skolan och plugga, plugga, plugga. Trist att behöva åka in en söndag men den kommande skolveckan är relativt slapp med schemat så det väger upp det hela.

Nystädat.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och städat efter förra helgen. Storstädning blev det också, underbart. Har gjort allt förutom städat toaletten för det får minsann karln göra. Ska även se till att få ner alla förbannade glasflaskor till återvinningen och pantflaskorna ska pantas så att vi får plats med kläderna i klädkammaren igen. ;)

Behöver egentligen våttorka golven också men det tar jag nästa gång. Idag ska jag/vi för ovanlighetens skull ut till Pernilla & co. Men innan dess måste jag göra iordning mig själv också och njuta av en ren lägenhet så länge det varar. :)

Lek!

Hade halvdag i skolan och eftersom jag börjar tillfriskna från förkylningen (långsamt men ändå) så stack jag ut till Pernilla för att gosa med Melissa medan hon städade. Haft det jättemysigt hemma hos dom, som vanligt. Nu sitter jag och väntar på att pastavattnet ska börja koka så att vi kan få lite mat i magen idag. :)


Har man inget bättre för sig så kan man ju alltid roa sig med att sätta bestick i pannan på barn.
Underhållning på hög nivå!

Förvirring.

Det råder förvirring i denna kurs. Jag känner att jag inte alls har den koll som jag borde ha på uppgifter, litteratur och liknande. Varje gång man tror att man har koll på vad som händer och sker så pratar man med någon i klassen och vips så är man lika förvirrad som man var första dagen. Men hey, det löser sig.

Förkylningen börjar dra sig tillbaka men det känns i hela kroppen att den inte är över ännu. Jag väntar mig ett bakslag om en vecka eller två då jag kommer ligga som en klubbad säl. Men det löser sig det med.

Idag har varit en lite halvjobbig skoldag. Två föreläsningar om genus som så fyndit döpts till kön 1 och kön 2. Kön 1 var enbart en repetition av genusföreläsningen vi hade första terminen. Man skulle kunna tro att vi glömt av mycket sedan dess (uppenbarligen tror högskolan det) men jag tycker att det satt kvar rätt bra eftersom allt hon sa lät oerhört bekant. Det var på den tiden då man faktiskt läste litteraturen också så att det hela satte sig ännu bättre. Kön 2 däremot var en del nytt men ack så trökigt. Och föreläsaren var diktator. Det tog två minuter så var varenda människa i rummet mer eller mindre livrädda för att göra minsta ljud ifrån sig. Jag vågade inte ens öppna min flaska för att tillföra lite vätska till min kropp. Det var även förbud mot telefoner och alla som höll på med något annat än att ihärdigt lyssna på henne fick sig kunde som hon sa lika gärna gå därifrån. Jag trotsade dock telefonförbudet och satt på Facebook hela föreläsningen, i ren protest. Mohahahaha!

Nu sitter jag i skolan och har styrt upp med lite grejs inför mentorsträffarna som vi fått lite information om. Skulle ta och läsa lite men det hinner jag nog inte för snart slutar älsk jobbet och då ska jag möta honom och köpa skabb-mat. Hepp hepp!

Inte som planerat...

Det skulle vara en tretimmars föreläsning i förmiddags 9-12 men den slutade redan 11.20 så vi fick en lång lunchrast i stället. Sedan gick vi till nästa föreläsning som skulle vara 13-14.30 men efter att ha suttit där i ca 15 minuter insåg vi att det troligtvis inte skulle dyka upp någon föreläsare. Segt att sitta i skolan och vänta på en föreläsning som inte blir av men samtidigt är det givetvis gött att komma hem tidigt, särskillt eftersom jag inte är frisk. Febern kommer och går och snoret rinner värre än niagrafallen (fresh, jag vet!). 

Ska ta och slappa någon timma innan jag får ta tag i disken så att vi kan laga lite mat här idag.

Sickness! Försvinn!

Skolkade från workshopen i skolan och satte mig och skrev mitt första SST. Det känns att man inte är van vid att skriva paper längre men kvalitén blev ungefär densamma som tidigare i slutändan. Nu har jag landat i soffan. Snart är det matlagning som gäller och därefter ska jag bara vila, vila, vila. En förkylning kryper sig på (tack för bakterierna älskling) och mina bihålor gör ont. Men jag har inte tid att vara hemma från skolan. Det är alldeles för mycket som är viktigt och/eller obligatoriskt i denna kursen så jag får snällt be förkylningen att åtminstone avvakta till helgen.

Skippade pluggandet och stack in till stan...

Skippade pluggandet och stack in till stan och gosade med finaste Pernilla och gudbarn i stället <3 nu när jag kommer hem ska jag ta och städa undan alla flaskor och burkar från fredagens bravader. Ser för jävligt ut men det borde gå rätt snabbt. Älskling erbjöd sig att laga mat i utbyte mot småplocket och ja, jag tar vad jag får så att säga.


Utvilad!

Hela dagen blev en vilodag igår. Vi tog till samtliga bekanta knep för att bota bakfylla (pizza, chips, mängder av vätska och faktiskt lite frisk luft) så idag är kroppen återställd. Skönt. Idag hade jag tänkt försöka komma ikapp med en del plugg. Känner att jag har tagit det lite väl lugnt i veckan och behöver åtminstone skaffa mig lite större koll på vad som händer samt läsa lite kurslitteratur. Tidigare kurser har vi klarat oss rätt bra utan att läsa litteraturen men det verkar inte som att det kommer att funka så bra denna gången.

Bakfull.se

Det här är långt ifrån den värsta bakfyllan jag haft men det känns ändå att man lever. Hade en jättetrevlig kväll igår! Det kändes inte att det var 20 pers i lägenheten. Det hade varit spännande att se hur det hade funkat om vi hade haft kvar den lilla soffan. Om en stund ska jag ta bakfyllan i kragen och gå ner till Maxi för att införskaffa lite bakfylle mat. Vi har typ ingen snabblagad mat hemma. Så orutinerat.

Haha, det känns att det var längesedan man...

Haha, det känns att det var längesedan man drack alkohol i dessa mängder. Inte så mycket för att jag gjort bort mig (så vitt jag vet). Och inte så mycket för att jag känner mig jättefull. Utan för att jag bara kan ha ett öga öppet åt gången när jag skriver på min ajfön!! Så fort jag har öppet båda ögonen samtidigt som jag skriver ser jag dubbelt! Har i alla fall haft en mycket trevlig kväll. Hoppas på att bakfyllan håller sig borta när jag vaknar. ;)


Fest ikväll! :)

Håller på och springer upp och ner i tvättstugan nu för att få undan all tvätt som vi samlat på oss. Skönt när det är färdigt men det är fruktansvärt trökigt under tiden. Försöker göra det hela lite roligare med en piggelin-drink. 

Väntar på älskling också som skulle handla med sig kinamat på hemvägen. Gottgott! Hade ingen lust att stöka ner med matlagning i mitt nystädade kök innan folket kommer ikväll. Det får räcka med tvätten på städ-fronten idag. 

Ska eventuellt hinna med en dusch när jag är färdig med tvätten och fixa lite snyggare kläder än mjukisbyxor. Känner på mig att det kommer bli en helgrym kväll med en massa roliga och trevliga människor! :D

Sova?

Är svintrött. Är inte van vid att vara så här aktiv på dagarna. Började dagen med att luncha med Isabell och hennes norrlandsvän Frida. Mycket trevligt. Därefter blev det studiegruppsträff (känns som att det blivit en mycket bra grupp) och efter det var det workshop där vi fick sitta i grupper och diskutera barnkonventionen. Kändes mer som ett seminarie än workshop men givande och trevligt var det i alla fall.

Mötte älskling efter skolan och gick förbi Lindex en sväng och köpte mig en ny, välbehövd bh innan vi gick och tog en fika. Färdigfikade gick vi sedan till the systembolag och införskaffade drycken för morgondagen. Skulle mött upp Pernilla vid 16-tiden för att ge henne betalt för Mary Kay-produkterna jag köpt av henne, samt få en oil eye remover som jag också beställt av henne men eftersom både hon och mitt vackra gudbarn var förkylda åkte jag ut till Hässleholmen och hämtade det i stället.

Det var ju en spännande upplevelse att ta sig hem. Fruktansvärt mycket folk inne i stan och bussen från Hässle till stan gick bara 1m åt gången så det blev en lite ryckig åktur. Bussen från Södra torget hem till mig var trasig så fick knö på nästa buss i stället som givetvis blev smockfull.

Hem kom jag i alla fall och har sedan dess färgat håret på Isabell. Fått håret blonderat på mig av Isabell (välbehövligt då den utväxten jag hade inte var att leka med). Har även hunnit städa en del så i morgon återstår bara tvätt 14-17 och dammsugning innan folket kommer, sedan får de ta det som det är för jag orkar icke engagera mig så mycket i städningen. :P 

Nu: Sova!

Det är trevligt att det börjar bli lite li...

Det är trevligt att det börjar bli lite liv i Borås igen efter sommaren. Men jag hade klarar mig utan de smockfulla bussarna. Det var en spännande upplevelse att ta bussen från Hässleholmen. Nu ska jag hem och leka med kemikalier med Isabell :)


RSS 2.0