Blomsterbud!

Började dagen med att försova mig. Eller ja. Vaknade kl.09.07 i stället för 07.00 som jag hade planerat. Bussen gick 09.33, alltså blev det att slänga på sig kläder, avmaska likstilen med lite smink och platta fågelboet och sticka iväg. Köpte hem god frukost igår som jag tänkt äta idag men det blev bara att slänga ner en macka och äta på vägen till jobbet.

Har haft en jättemysig dag på jobbet. Det märks på barnen att det är sommar. Det är färre konflikter och barnen är allmänt lugna och glada och därmed mycket trevliga att jobba med. Vi har spenderat största delen av dagen utomhus och jag har därför bränt mig i ansiktet och på armar/axlar. Har även fixat till en snygg bonnebränna efter ballerina-skorna på fötterna.

När jag kom hem hade jag fått jättefina blommor som min mycket älskade och finaste mamma hade skickat med bud. Mycket uppskattat!

Nu står älskling och lagar mat, därefter är det dags för mig att ta tag i disken och sedan hoppa i säng för ett par timmars sömn.

På Pressbyrån

Konversation med kassörska på Pressbyrån i förmiddags för införskaffande av koffein:

Jag: Jag såg att det var en cola light i kylen med utgånget datum.
Kassörskan: Jaha. Det är så onödigt att de skriver ut datum på sådant, det gör väl ingen skillnad på smaken ändå.
Jag: Eh, jo, det gör det?!
Kassörskan: Jaha. Får väl plocka bort den då.

Där ser man. Hellre 20:- mer i kassan än friska, nöjda och återkommande kunder.

2011-06-28

Min dag i punkter.

 • Vaknade 06.15 för att någon tyckte att det var en bra tid att börja klippa gräset.
 • Upptäcker inte mindre än tre nya myggbett.
 • På vägen till jobbet hinner jag med att både köpa frukost på Pressbyrån (i brist på frukost hemma) och att sparka till en tegelsten med min redan smärtsamma fot.
 • Har en riktigt bra dag i det underbara vädret med alldeles lagom stor barngrupp.
 • Blir barnfri tidigare än beräknat och tänker att jag minsann smiter någon minut tidigare för att hinna med bussen 17.32
 • Upptäcker att det inte går någon buss 17.32. Får snällt vänta på 18.02-bussen och mottager säkerligen ännu fler myggbett.
 • Handlar hem saker inför middagen på Ica City, missar bussen hem med två minuter och får därmed vänta 30 minuter på nästa buss.
 • Hinner knappt komma hem innan det är dags att börja med maten (tacopaj).
 • Tittar på Hells Kitchen och blir besviken över att det inte var Sabrina som åkte ut.
 • Duschar.
 • Bloggar.
 • Sover.Myggbett!

Jag har fått ett myggbett på min arm. Inte det första i år men det slutar aldrig att vara sjukligt irriterande. Har även ont i min fot som jag knakade till fel härom dagen och avslutade med att råka sparka det onda stället i dammsugaren som så snällt står och väntar på att få användas i hallen. Den har stått där alldeles för länge nu uppenbarligen eftersom jag inte längre ser den utan bara sparkar till den i min väg från vardagsrummet mot toaletten. Det kan förvisso även haft något att göra med det faktum att det var kolsvart i lägenheten, det kan det.

Tvivlar på att min storrensning kommer att bli klar denna veckan eftersom jag jobbar varje dag, såvida jag inte får mig något mycket oväntat ryck i helgen. Hoppas, hoppas. Vore skönt att bli färdig.

Jobbet idag har gått över alla förväntningar. Barngruppen var lugnare än väntat, de var färre än väntat och allt har helt enkelt flytit på väldigt bra. Tror dock att jag glömde ta sista disken innan jag stack hem men jag tror inte att de blir alltför arga för det. Nu: slappa till max innan det är dags för några timmars efterlängtad sömn (I hope).

Jobb

Det var längesedan jag var vaken så här tidigt utan att det beror på mina sömnproblem och för första gången hittills i sommar märker jag av att det faktiskt är sommarlov. Om ett tag ska jag iväg och jobba vilket jag ska göra hela veckan. Ska bli skönt att bidra med lite pengar till hushållet. Jobbet är en veckas vikariat på ett fritids. Kan inte minnas att jag jobbat på ett fritids under sommaren tidigare så det ska bli intressant att se hur dagarna är upplagda när det inte är skola samtidigt.

Gick och la mig i hyffsad tid igår men eftersom jag redan börjat vända på dygnet hjälpte inte det avsevärt så nu sitter jag alltså här som ett lik mer eller mindre. Hinner med en promenad innan jag börjar jobba eftersom bussen kommer fram 45minuter för tidigt så då ska jag nog hinna vakna till ordentligt.

Irritation.

Börjar bli smått irriterad på blogg.se. Har svårt att förstå att det ska ta så lång tid att skaffa appar till iPhone och Android så att man på ett smidigt sätt kan mobilblogga. Idag kan man ju mobilblogga via sms och mms men det blir varken snyggt eller smidigt.

Nu verkar det som att det kommit någon mall som är anpassad till iPhone och liknande men för att få tillgång till dessa mallar behöver man uppgradera sitt konto till PRO. Det ska alltså kosta 59:-/månad vilket innebär att det kan bli mycket billigare att skaffa en helt egen domän. Fullkomligt värdelöst. Majoriteten av alla andra bloggportaler har haft appar till både iPhone, iPad och Android länge och de allra flesta är dessutom gratis. Jag förstår inte att det ska vara så svårt. Irriterande är vad det är.

Godiiiiiis

Nu har jag och älskling varit iväg en sväng till Maxi och införskaffat dagens middag (potatisgratäng och köttbullar, japp japp). Ikväll ska vi bara vara ensamma och titta på braiga filmer och möla i oss massor av godis. Varit jättesugen på lösgodis i flera dagar och idag slank det ner lite grann. Eller ja. Inte så lite. Men ändå. Gott är det!

Midsommarfirandet.

Nu har vi landat hemma igen efter midsommarfirandet med Isabell och Christoffer. Har haft en jättetrevlig dag med många skratt och mycket god mat. Vi slängde ihop en buffé med köttbullar, färskpotatis, vitlöksdipp, sill, sallad, fläskfilé och mycket god pastasallad. Till efterrätt blev det såklart jordgubbar med glass men det slank även ner lite chips under tiden som vi spelade sällskapsspel i form av Skipbo (stavning?), Geni och Göteborgsspelet.

Det är kanske inte vad man skulle kalla traditinellt midsommarfirande men vi har haft mycket trevligt och väldigt många skratt. Hoppas att alla andra har haft en lika trevlig dag som oss. :)

Glad midsommar!

Hur firar ni er midsommar? Jag och älskling skall över till finaste grannarna Isabell och Christoffer och spendera dagen med massor av god mat, tjöt och roliga spel. Hoppas på sol och värme så att man kan tillbringa lite tid utomhus. Men först får det bli lite sömn. Godnatt!

WhatCanSandraSay önskar er en jättetrevlig midsommar och bjuder på en

två år gammal sommarbild som får henne att längta tillbaka till sitt långa hår. :)


Smileys?

Jag har säkert berört detta ämne tidigare men eftersom jag fortfarande inte kommit fram till någon slutsats tycker jag att det kan vara värt att ta upp igen. Jag har länge funderat över huruvida man borde använda smileys i blogginlägg eller inte. Å ena sidan känns det som om inläggen och bloggen i allmänhet blir aningen oseriös när hälften av inläggen består av smileys. Å andra sidan känns det hela mer lättsamt och det kan vara lättare att förmedla hur allvarlig man är eller vilket känslotillstånd man befinner sig i.

Ett inlägg utan smileys har en tendens att kännas väldigt tungt och allvarligt även om bloggaren inte har för avsikt att förmedla den känslan. Samtidigt finns det de som använder en smiley för att avsluta varenda mening, stycke, ord. De invaderar alltså inläggen så att det i stället för att bli ett bra inlägg blir ett inlägg som man inte orkar läsa eftersom det blir ständiga avbrott som visar bloggarens känslor alltför väl.

Jag har tidigare valt att inte använda några smileys alls eftersom jag inte vill riskera att framstå som oseriös. Samtidigt känner jag att jag inte alltid vill vara jätteseriös eller allvarlig utan vill kunna slänga in ett fullkomligt meningslöst inlägg då och då med tillhörande smiley utan att för den sakens skull vandra över i "hej-jag-är-fjorton-år-och-bloggar-bara-för-att-få-mycket-uppmärksamhet-träsket".

Det kan vara en hårfin gräns. Jag får testa mig fram helt enkelt. Vad tycker ni?


webvoter poll
Ska smileys användas i blogginlägg?

Ja - Men inte så många och inte i alla inlägg.
Ja - Många smileys gör inläggen roligare.
Nej - Det ser inte bra ut.

View results

Bjuder på fullkomligt meningslös information.

Har målat naglarna för första gången på jagvetintehurlänge. Hade varit roligare att måla naglarna om de hade varit långa och starka men eftersom jag ständigt pillar sönder dom är det inte mycket att måla men nu är de i alla fall färgglada och fina inför morgondagen.


Bjuder på onödig information i brist på annan aktivitet. :)


Midsommarförberedelser

Jag och Isabell har gjort som alla andra i vårt avlånga land och handlat mat inför morgondagen. Lyckligtvis begav vi oss till Maxi ett bra tag innan de flesta slutat jobb och liknande men det var allt en generös mängd människor där samtidigt som oss ändå. Blev även en sväng till the systembolag och högskolan för att hämta ut saga med lärarhandledning som jag ska komplettera. EN sketen liten grej har jag missat att få med. Nåja.

Ikväll ska jag och älskling äta mycket god färdiggrillad kyckling och sallad (mest för att jag verkligen inte har någon lust alls att laga mat).

Designa din egen klänning

Var inne på Nelly.com och designade min egen klänning som kan göra att man vinner bland annat en resa för 20.000:- eller presentkort på Nelly.com eller cdon.se. Allt vore välkommet. Ni kan väl gå in och rösta i alla fall så får vi se vad som händer. :)

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Om bloggande.

Snodde den här listan från Mirkas blogg helt enkelt för att jag har tråkigt och för att jag tyckte att det kändes passande nu när jag precis "startat om" bloggen.

 

1. Hur länge har du bloggat?
Skaffade min första blogg 2007 och har bloggat mer eller mindre aktivt sedan dess.

 

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Det minns jag inte men jag vet att allt fler av mina vänner började blogga och att det var därför jag själv valde att testa.


3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Det här minns jag inte heller. Jag har börjat och slutat läsa så många bloggar genom åren att jag säkert har glömt bort vissa helt.


4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag betraktar mina första inlägg som oseriösa. Det fanns ingen som helst tanke bakom bloggandet alls utan det var bara något som jag gjorde för att så många andra gjorde det. Hej grupptryck?! Jag skulle inte vilja påstå att det var någon direkt kvalitet på de inläggen.


5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Följer cirka 15 bloggar via bloglovin' men vissa uppdaterar så sällan att jag knappast skulle vilja kalla det för regelbundet.


6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
- 98 % ungefär är dagboksbloggar. De övriga 2% får gå till de bloggar jag besöker då jag behöver hjälp med designen eller liknande.


7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Det här är svårt eftersom jag kan se lite av mig själv i nästan alla bloggar jag läser. De har alla något jag tycker om och som jag känner passar mig, annars hade jag ju inte följt dom. Men en bloggare som har ett liv som är rätt långt ifrån mitt men vars blogg jag ändå förälskat mig i är Zelinas blogg.


8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Som sagt i föregående punkt har de flesta bloggar jag läser någon form av likhet med mig. Men en bloggare som jag inspireras mycket av och som alltid lyckas få mig på bra humör är ändå Egoina.


9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De vänner som läser min blogg tycker att det är roligt och tjatar ofta på mig om jag inte uppdaterat på ett tag. De flesta i min familj vet inte om att jag bloggar eftersom teknikens värld inte riktigt intagit deras liv. Det är många i min närhet som inte vet om att jag bloggar, mest för att det sällan kommer på tal men de som vet det tycker oftast bara att det är roligt.


10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag har inte frågat men jag hoppas verkligen det.


11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Det är nog först på senare tid som jag börjat sätta upp gränser och ha tydligare riktlinjer för vad jag vill att min blogg skall innehålla. Därav nystarten för bloggen.


12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Här svarar jag samma som Mirka. Alltså ekonomi, sexliv och bråk. Helt enkelt därför att jag anser att det är för privat och endast min ensak. Det kan hända att jag då och då nämner att vi har dåligt med pengar eller att jag nämner i ren lycka vad jag kommer få ut i lön om jag jobbat men jag skulle aldrig skriva ut exakt vad vi har för inkomster och utgifter helt enkelt för att det inte är något som någon annan än jag och min sambo behöver veta.


13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
I liten utsträckning. Självklart är det roligt att få bekräftelse och kommentarer, både positiva och negativa sådana eftersom det alltid är roligt att få respons på det man skriver men själva anledningen till att jag bloggar har väldigt lite med bekräftelse att göra.


14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Inte fullt ut. Bloggar kan göra att man vet mer om en person än man kanske skulle vetat annars men jag tror inte att det går att lära känna någon fullt ut genom internet.


15. Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej. Inte ännu i alla fall.


16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Absolut. Speciellt för yngre människor som inte är medvetna om de konsekvenser som kan komma av att man skriver ut stora delar av sitt liv. Jag tror att få människor är medvetna om hur bloggande kan påverka en i framtiden vid exempelvis arbetsintervjuer. Jag tror inte heller att många är medvetna om att det som en gång skrivits ut på internet alltid kommer att finnas kvar.


17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Nej inte ännu i alla fall men det ska ganska mycket till innan jag tar åt mig.


18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Ja. Vissa inlägg har inte varit så genomtänkta som jag skulle vilja men så vitt jag vet har jag inte skrivit något som sårar någon annan. Det hoppas jag inte i alla fall. I så fall ber jag om ursäkt.


19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det skulle kunna vara en nackdel om en framtida arbetsgivare eller liknande går in och kollar på bloggen, ser några inlägg som han/hon inte tycker om och gör bedömning om huruvida man borde få jobbet eller inte utefter det. Men det skulle likväl kunna vara en fördel. Som jag sagt tidigare kan det också vara en nackdel att det man skrivit och publicerat inte går att ta tillbaka.


20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Med tanke på hur ofta jag ifrågasatt om jag ska fortsätta blogga eller inte så finns det inga garantier att jag är kvar om två år. Det återstår att se helt enkelt.


21. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.

Isabell
Pernilla
Johanna
Hanna
Alexandra

22. Finns det någon som inte bloggar var blogg du skulle vilja läsa?
En hel del. Men speciellt Pernilla eftersom hon har en blogg, är bra på att skriva men använder inte den blogg hon har. Skriv Pernilla, skriv!


Badrum - Check!

Har stått och skurat badrummet i lite mer än två timmar. Japp, japp.  Så roligt kan man ha det ibland. Men nu är det rent och fint. Sitter och väntar på att köttfärsen ska tina så att jag kan påbörja dagens middag: Spaghetti med köttfärssås. Lyx! Ehm, ja.

Badrummet blev rent och fint efter två timmars slit! :)

Sommarlovet so far.

Nu har det snart gått en tredjedel av sommarlovet. Än så länge har jag och älskling roat oss med en tur till Halmstad för studentfirande, mycket trevligt. Jag har även påbörjat operation storstädning i lägenheten. Det innebär att jag börjat rensa precis överallt samtidigt. Det är kanske inte så värst genomtänkt eftersom jag nu har olika högar stående lite här och var med sånt som ska slängas eller som ska ner i källarn och det känns som att det aldrig tar slut. Menmen, det blir bra när det är färdigt i alla fall.

Nu: Fortsätta städa.

Nästan en ny blogg.

Efter noga övervägande har jag bestämt att jag inte vill sluta blogga eftersom jag trots allt tycker att det är fruktansvärt roligt. Ett tag visste jag inte hur jag ville göra med bloggen alls. Skulle jag fortsätta eller inte? Skulle jag ändra något? Ta bort något? Lägga till något?

 

Resultatet av mina funderingar ser ni här. Jag har valt att ta bort alla tidigare inlägg för att kunna ge bloggen och mig själv en ny chans att utvecklas till det jag vill att den ska bli. Jag vill att min blogg skall vara en plats där både jag och mina läsare känner att de kan vara sig själva. Inspirerad av andra bloggare som bland andra Egoina och Spiderchick vill jag att bloggen ska behandla ord som ”självförtroende” och ”humor”. Jag vill även återuppta och utveckla mina tankar och erfarenheter kring ångest, panikångest, sömnsvårigheter och liknande.

 

Bloggen har som ni kanske märkt även fått nytt utseende. Från en tidigare lila/rosa randig färgbomb till något mer diskret som känns lite mer som jag. Ett par småändringar väntas fortfarande. En ny header kommer också att dyka upp så småningom när jag bestämt mig för vad jag vill ha i den. En ny visningsbild kommer så fort jag tagit en jag är nöjd med. Men fram till dess hoppas jag att du, oavsett om du är ny eller gammal läsare följer mig och min blogg och hittar något som faller dig i smaken.


RSS 2.0