Landat.

Nu har jag landat i soffan efter en stunds städ. Tar resten i morgon. Får se om jag hinner/orkar städa fågelburen i morgon också. I morgon står en del på schemat också. Lyckligtvis är det bara en workshop i skolan. Ska träffa studiegruppen en stund innan vi börjar i morgon för att diskutera lite grejs. Innan dess tänkte jag ta mig en sväng i stan och se om jag hittar något. Väl hemma sedan ska jag städa det sista, plugga lite, färga håret på Isabell och få håret färgat på mig av Isabell och så ska jag som sagt försöka städa fågelburen om det inte blir för sent.

En föreläsning.

Idag är det bara en föreläsning på schemat. Lite segt att åka in för bara en föreläsning (och då bor jag ändå nära). Men jag har stämt träff med finaste Pernilla efteråt. Jag ska köpa Mary Kay-produkter av henne och så ska hon få tvättlappar som jag köpte med mig åt henne från Ikea (går ju åt som smör när man har barn har jag hört). Är ni intresserade av att få Mary Kay-produkter visade för er helt gratis så är det bara att skriva en kommentar så fixar vi det.

Vi ska fika också, såklart. Och ta en tur på Knalleland. Och så ska jag träffa en tjej som ska köpa en bok av mig som jag har uppe på blocket. Jag ska även försöka städa lite, beroende på när jag kommer hem. Råkade visst utlova förfest för hela klassen (eller de som ska med i alla fall) på fredag. Hoppsan! Nåja. Då har jag en ursäkt att städa i alla fall. :P

Första dagen.

Nu är första dagen i skolan gjord. 12 veckors sommarlov har satt sina spår. Hjärnan har kopplat av och det är svårt att ta in de ord som sägs på föreläsningen. Rumpan har blivit förslappad även den så efter bara 20 minuter på trästolen började det krypa i både den och benen och det var ett par smärtsamma timmar. Något annat som är helt underbart när man sitter på en föreläsning är när man blir kissnödig när det är 40 minuter kvar. Det går bra en sisådär 20 minuter men de sista 20 minuterna är from hell. Salarna är dessutom uppbyggda på ett sätt som gör att det är fullkomligt omöjligt att smyga sig ut till toaletten utan att det ska låta som om man river halva salen samtidigt som man reser sig upp. 

Nåja. Det har varit trevligt att träffa alla igen och skönt att komma tillbaka till de mycket efterlängtade rutinerna. Man får alltid lite "ny-kurs-panik" innan det kommit igång ordentligt, innan man förstått sig på allt men sedan står man ändå där i slutet på varje kurs och häver ur sig att det "var minsann inte så farligt". 

Om ett tag ska jag bege mig ner till Maxi för att möta älskling så att vi kan handla hem lite middagsmat. Behöver verkligen återuppta bättre rutiner kring våra matvanor också. Men först ska jag inventera i kyl, frys och skafferi.

Redo!

Nu sitter jag klar i soffan och funderar över vilken väska jag ska använda till allt idag. Det har ju en tendens att bli lite papper och grejs när skolan börjar. Något jag bekvämt vänjt mig av vid under mitt 12 veckor långa sommarlov. Min kropp skriker efter rutiner nu så det ska bli riktigt skönt. Sedan blir det självklart roligt att träffa alla klasskamrater igen. Det lär nog bli en del tjöt idag även om man följt de flesta via Facebook under sommaren. En välorganiserad och intressant kurs vore inte helt fel det heller, men det återstår att se. Allt har ju en tendens att bli redigt förvirrande i början. 

Nä, nu måste jag packa ner allt som ska med så att jag hinner springa ner och möta Isabell och ta bussen i tid så att vi hinner skriva ut lite kurshandbok och scheman innan kursintroduktionen börjar. :)

Långhelg i Göteborg

Nu är jag back in Borås efter en underbar helg hemma i Götet. På fredagen gick jag och mamma och käkade god mat på Jensens, blev dock lite besviken för det var inte alls lika bra som det brukar, men jag antar att även de får ha dåliga dagar.

Under lördagen passade jag på att åka in till stan eftersom mamma stack till Ullared med en kollega. Jag träffade Johanna ett par timmar och gick och kollade i affärer, fikade och tjötade massor. Jättetrevligt! På kvällen åkte jag och mamma in till stan igen för att se när morbror Bengt-Åke sprang midnattsloppet men eftersom i princip alla hade samma kläder på sig missade vi honom när han sprang förbi.

Söndagen spenderades på Ikea. Hittade lite smågrejer såsom doftljus, tvättlappar, galgar, plastblommor med mera. Blev medlem i Ikea Family och fick köpa en dramaten-vagn för bara 149:- så nu är jag äntligen med kärringvagn igen! Efter Ikea åkte vi och hälsade på farmor en sväng.

Idag gjorde vi inte så mycket innan det var dags för mig att åka hem. Helgen har gått jättesnabbt men det var skönt att få komma hem ett par dagar innan skolstart.

Lördag i Göteborg!

Igår kväll stack jag och mamma ut på en liten promenad med Zita, det var jättehärligt väder. Det var ovanligt dött i Backa, säkerligen en effekt av de indragna bussarna efter 22. Så tänk på det ni som ska åka ikväll att bussarna inte går efter 22 till dess att nattrafiken är över.

Det stod poliser utplacerade lite här och var också. Äntligen verkar det som att de verkligen försöker ta tag i problemen med skitungarna som håller på och förstör området.

Anyhoo. Mamma har precis åkt iväg med en kollega för en shoppingtur i Ullared hela dagen. Jag däremot ska ju dit en hel helg om några veckor ändå så jag valde att stanna hemma. För mig blir det en liten shoppingtur i Nordstan i stället. Mysigt det med! :)

Kul att kupén för husdjur är helt ockupera...

Kul att kupén för husdjur är helt ockuperad av folk utan husdjur. Det är ju verkligen optimalt att sitta i gången med en översocial och rastlös hund. Nåja, framme i Götet om ca 20 minuter och där står älskade mamma och väntar så det kunde definitivt ha varit värre :)


Förberedelser.

I morgon förmiddag sticker jag till Göteborg och stannar där till på måndag. Därför borde jag sova nu eftersom jag ska upp relativt tidigt för att hinna packa och fixa till mig lite innan det är dags att springa iväg med mig själv och allt som ska med, inklusive hunden. Men jag sover inte ännu. Har precis "roat" mig med att lägga upp min nya långklänning. Det blev en ytterst provisorisk uppläggning som får fungera under helgen eftersom jag gärna vill använda den NU-NU-NU! Pernilla ska hjälpa mig att lägga upp den ordentligt i nästa vecka eftersom jag inte alls kan sy. Typiskt att man alltid ska vara för kort för sådana kläder.

I helgen ska jag hinna med massor med mys med finaste mamma! Ska nog hinna träffa en del andra släktingar och vänner också. Det kommer även bli en efterlängtad tripp till Ikea för att införskaffa lite smågrejer där som vi behöver hemma. Perfekt också att vi fick presentkort på Ikea av svärföräldrarna! :D

Nu: Sova!

Skottlossningar och inställda bussar.

Innan jag flyttade till Borås bodde jag i Backa i Göteborg. Jag har inte haft något emot att växa upp där. Visst, det är kanske inte den finaste stadsdelen och det har till och från varit stora problem i området. Men jag tror att det kvittar var man bor för alla områden har sina problem. Nu anser jag dock att det har gått till överdrift. Var och varannan dag pratar jag med släkt och vänner som bor kvar och det pratas mycket om skottlossningar, bilbränder, inbrott, vandalisering, rån, misshandel och till och med mord. Det sägs sällan eller aldrig något positivt om Backa längre och om något positivt slinker igenom glåporden handlar det oftast om att det är bra att de satt in extra poliser som patrullerar i området.

Det handlar om gäng och vilsna människor som faller lätt för grupptryck. Det är de som förstör. Det handlar om ungdomar som inte diciplineras tillräckligt hemma och/eller helt enkelt inte har någonstans att ta vägen utanför skolan. Det är de som förstör. Vad som är synd är dock att alla dessa skottlossningar, vandaliseringar och allt vad det är påverkar alla boende i stadsdelen. Bussarna ställs in var och varannan dag helt enkelt för att Göteborgs spårvägar inte vågar låta sina chaufförer köra där eftersom risken för att de blir beskjutna, misshandlade eller får bussarna vandaliserade är så hög. De vågar inte utsätta sina passagerare för våldet som hela tiden trappas upp. 


Men det är få som förstår att bussarna ställs in därför att det helt enkelt inte är säkert för chaufförerna att köra där. Busschaufförer är som många redan vet ofta hatobjekt. Folk blir irriterade för att bussarna inte kör som/där de vanligtvis kör. De blir irriterade för att de bestraffas på grund av vad andra gör. Det är klart att det är tråkigt att det ska behöva vara så. Men få tänker på att busschaufförer är människor också. Min mamma är busschaufför som ofta kör i Backa. Varför ska hon riskera sitt liv för att köra irriterade människor? Tyvärr. Men till dess att det har blivit bättring i området finns det ingen anledning att utsätta någon för extra risker. Är du arg för att bussarna inte kör? Rikta då inte ditt hat mot Göteborgs spårvägar som försöker skydda sina anställda. Rikta ditt hat mot föräldrar som inte kan uppfostra sina barn. Rikta ditt hat mot kommuner som inte erbjuder tillräckligt med aktiviteter för uttråkade ungdomar. Rikta ditt hat mot de kriminella som slutat använda huvudet fullkomligt. 

Det är på många sätt tråkigt att det blir kollektiv bestraffning. Men för mig känns det mycket mer tråkigt att en stadsdel kan förfalla så brutalt. Att det kan finnas så mycket kriminalitet att inte ens kollektivtrafiken kan fungera som den är menad till. Min poäng? Tänk till en gång extra innan ni klagar och fundera över vad det egentligen är som är värt att bli förbannad på. Over and out.

Ursäkta det långa inlägget. Men har ni läst så här långt kan ni väl slänga in en kommentar om vad ni tycker och tänker? Bilden är tagen härifrån!

Mys!

Nu har jag precis landat i soffan igen efter att ha varit borta i vad som känns som en evighet. Det blev lite fler än ett par timmars mys hos Pernilla och Bebbe igår. När klockan var 01.05 kom jag på att jag kanske skulle kolla när bussen går hem men det visade sig att den inte skulle gå förrän 05.15 och det hade jag ingen lust till så jag och Zita lånade soffan. 

Hade en mycket trevlig kväll/natt i alla fall med film, mat, godis och massor av tjöt. Idag åkte vi och lämnade Zita innan vi stack in till stan igen för att utföra lite ärenden och njuta av en räkmacka på tant grön. Om nom nom. Vid 15-tiden stack jag till Maxi och mötte upp Oscar för att införskaffa lite mat och andra nödvändigheter och något mindre nödvändigt. 

I morgon sticker jag till Göteborg men fram till dess ska jag vara på lång dejt med soffan.

Lite mer anständigt.

Nu ser lägenheten lite anständigare ut även om jag inte blev helt klar idag. Jag ska göra så att jag ser lite mer anständig ut också sedan ska jag och Zita iväg och mysa med Pernilla och Bebbe ett par timmar! :) Har ringt till crendo och gjort felanmälan på vår diskho, men glömde säga att förutom att det är tvärstop i vasken så läcker det på undersidan men det kan jag ju säga när de behagar att dyka upp. Tänkte ändå slingra in ytterligare en felanmälan på spisen när de är här. Allt för att slippa prata så länge i telefon med dom. Mohahaha. Eh ja.

Inte så värst ambitiöst!

Inatt hade jag många ambitioner för dagen. Jag hade planerat att storstäda, laga god mat och eventuellt ta mig en långpromenad. Planerna på långpromenad och städ försvann lika snabbt som det brutala illamåendet i förmiddags dök upp. Men jag har åtminstone diskat. Under hela tiden som jag stod och diskade hade jag absolut för avsikt att laga mat efteråt, men sedan hände det något och innan jag visste ordet av så befann vi oss på pizzerian och beställde mat där. Jag tog en kycklingsallad men det enda som egentligen var gott med den var ananasen och brödet man fick till. Kycklingbitarna var torrare än sand.

Det blev alltså inte alls som det var tänkt idag. Hoppas att jag kan vara lite mer effektiv i morgon i stället. Då ska jag bland annat ut till Pernilla en sväng. Ska även ringa crendo och be dom komma hit och rensa avloppet i köket. Det är tvärstopp. Jag har försökt rensa så gott det går men det rinner fortfarande inte ner. Ska även passa på att felanmäla vår spis som vi redan gjort en gång men som de inte kommit och tittat på ännu. Men först får det bli några timmars sömn hoppas jag!

Kompletterat.

Det blir inget städ än så länge. Började må fruktansvärt illa när jag var ute med Zita förut så just nu sitter jag och ber till alla gudar om att de ska vara nådiga och ta bort illamåendet så att man kan känna sig lite som en människa igen. Mina ambitioner för dagen som den ser ut nu är att försöka laga till lite middag senare ikväll men vi får se hur det går med det.

Fick en god nyhet precis i alla fall. Kompletteringen jag skickade in härom dagen är nu godkänd och de två sista poängen som saknas på kontot kommer trilla in vilken dag som helst vilket gör att jag inte ligger efter med en endaste liten grej när skolan börjar igen. Underbart skönt att ha det avklarat även om det bara var en liten grej. :)

Trötter.

Ingen sömn inatt. Kom på ganska tidigt att det var lönlöst att försöka sova inatt så jag satte igång O.C-maraton. Löveli. Nu börjar jag dock känna mig lite mör så jag ska snart ta mig ut med hunden en sväng och sedan sätta igång med städningen så att det blir något vettigt gjort idag. Förhoppningsvis vänder jag dygnet åt rätt håll nu också men jag har ju å andra sidan en vecka på mig att vända det åt fel håll igen. Vi får se hur det slutar alltså. Men nu ska jag åtminstone sluta svamla och avsluta O.C-maratonet.

Lite väl ivrig.

Jag känner att jag är lite väl ivrig över att det bara är en vecka kvar till skolan börjar igen. Jag loggar in på PingPong (skolans egen plattform där all information om allt förhoppningsvis dyker upp, mer eller mindre i tid) åtminstone fem gånger om dagen och hoppas på att något nytt ska ha dykt upp där. En gnutta information, en kurshandbok, ett trevligt meddelande om att studiegrupperna är färdiga. Men bortsett från ett meddelande om att allt kommer att dyka upp inom en snar framtid så ekar det tomt.

Fyra dagar kvar till jag sticker till Göteborg. :)

Det gick ju bra.

Det gick bättre än förväntat att stressa iväg. Jag hann till och med köra håret i duschen innan jag åkte. Att håret sedan blev som en enda stor afro-frisyr av hårtorken kan vi ignorera. Det var åtminstone nyduschat och fräscht. Eftersom jag inte hann ta ut Zita innan jag åkte fick hon följa med i stället vilket gick jättebra eftersom tjejen som köpte böckerna också hade med sig en liten cavalier på 7 månader. Hur söt som helst! :)

Men nu har jag landat i mjukiskläder igen. Känner att det är en sådan dag idag. Åtminstone en liten stund till.

Inget slappande för mig inte.

Hade tänkt att jag skulle hänga kvar i sängen och slappa med diverse saker på datorn. Men icke. För fem minuter sedan insåg jag att jag stämt träff med en tjej utanför högskolan som ska köpa två böcker av oss. Holy crap! Bara att komma över tragiken i att jag inte hinner duscha, göra sig iordning så snabbt som möjligt och löpa! Ta ta!

Ullareeeed!

Nu har jag precis suttit i ca 20 minuters telefonkö till Ullareds camping. Har bokat en husvagn en hel helg 14-16 oktober då vi ska åka ner och shoppa jävel med svärföräldrarna. Löveli! Det ser ut att bli en mycket bra höst det här. Snart skolstart men innan dess ska jag spendera ett par dagar i Göteborg. I september händer inte så värst mycket såvitt jag vet men i oktober blir det både Magnus Betnér på Folkan och en hel shoppinghelg i Ullared. I'm happy! :D

Powerwalk och tjejmys!

Kom precis in igen efter en 35 minuters powerwalk. Fantastiskt skönt! Zita fick dock stanna hemma eftersom hon inte får överanstränga benet nu, stackarn. Ska snart göra mig iordning för i eftermiddag ska jag och Isabell iväg på bio. Bridesmaids blir det. Får se om den är så rolig som alla säger.

Innan bion ska vi käka något och efter bion ska vi iväg till Pernilla som ska visa Mary Kay produkter för Isabell. Om det är fler som vill ha Mary Kay produkter visade för sig är det bara att skriva en kommentar så fixar vi det! :)

Betnér

Min bäbis har fortfarande ont i benet. Ringde dock till blå stjärnan förut som tyckte att vi skulle avvakta och se om det inte blir bättre till i morgon. Är det inte bättre skulle jag ringa till jouren då (Hej svindyrt!) men blir det bättre ska vi bara låta henne vila och undvika att hoppa upp och ner för soffan, undvika promenader och trappor i 7-8 dagar så ska hon troligtvis vara bättre sedan.

Lite bra har det varit ikväll ändå. Jag och Isabell har bokat biljetter till Bridesmaids som vi ska se i morgon. Vi har även bokat biljetter till Magnus Betnérs nya turné så den 7/10 ska jag, älskling, Isabell och Christoffer till Folkan här i Borås och njuta av ca 90 minuters humor. Det och en inplanerad tripp till Ullared gör att jag anar en väldigt bra höst! 

Nu ska jag mysa med Zita en stund till! Om hon var bortskämd innan är det ingenting jämfört med hur det är nu när hon har ont! Men vad gör det?! <3

Fredagsmys!

Idag har jag varit iväg en sväng till Pernilla och myst med finaste gudbarnet en sväng. Mysigt! Nu när vi kom hem halkade Zita till i svalen så hon sträckte vänstra frambenet och haltar därmed lite. Men hon kan stödja sig på benet så jag tror att det kommer gå över snabbt. Gör så ont i hjärtat på mig när hon får ont och skadar sig. <3

Ikväll blir det att äta god mat och bara slappa i soffan som jag nu ringt och "felanmält" till Bosättningspiraten eftersom den knarrar. Han tyckte dock att jag skulle avvakta en månad till eller så för att se om det blir bättre eftersom det kan hända att det bara är trästommen som rättar till sig.

Peppet på topp!

Jag är så sjukt peppad inför skolstart nu! Känner att jag har varit ledig alldeles för länge nu och längtar tillbaka till rutinerna, skolkamraterna och hela stämningen som brukar vara i skolan. Kommande kurs heter "demokratins villkor" vilket i sig inte låter sådär vansinnigt uppiggande men av vad jag kan se på innehållet hittills så verkar det bra.

Men nu är det alltså inte långt kvar till skolan börjar igen. På måndag är det dags att skicka in studieförsäkran till CSN så att man får pengarna. Den 25-29 befinner jag mig i Göteborg för att lämna Zita och hälsa på vänner och familj. På tisdag den 30e börjar skolan igen. Äntligen! Bara att njuta av de sista dagarna innan dess. :)

2011-08-17

Amanda ringde i förmiddags och frågade om inte jag hade lust att slå ihjäl ett par timmar med henne. Självklart hade jag lust till det så jag åkte in och mötte henne i stan där vi först tog en fika på Tant grön. När vi satt där flög en fågel in och hittade ingenstans att ta sig ut igen så den satt bara och flaxade mot ett fönster stackarn. Eftersom ingen annan vågade ta tag i den gick jag fram och tog tag i den lilla pippin och släppte ut den igen. Ibland är det bra att vara van vid fåglar.

Efter Tant grön gick vi en liten sväng i stan för att sedan styra kosan mot Café Viskan i stället där det blev en fika till. Inte pjåkigt. När vi sagt hejdå gick jag direkt och mötte upp älskling och Zita vid södra torget och så åkte vi ut till Pernilla, Levi, Melissa och Bebbe i Hässleholmen där vi spenderat ett par timmar.

Mysig dag helt enkelt. I morgon är det tvättdags igen och jag ska passa på att tvätta upp våra mysfiltar så att de är rena och fina till hösten. :)

- Dröj kvar så får ni veta varför jag lukt...

- Dröj kvar så får ni veta varför jag luktar ost idag. Ibland är spänningen näst intill olidlig när man lyssnar på radio.


2011-08-15

Det blev som jag räknat ut. Inte mycket gjort alltså. Kom på att jag hade tvättid idag så det roade jag mig med ett par timmar. Därefter blev det en tur till Maxi för införskaffandet av dagens middag. Utöver det har jag bara suttit med ett 1000-bitars-pussel som jag faktiskt fick ihop på bara en dag. Inte dåligt. Träffade Isabell en sväng också för att få tillbaka mina nycklar. Blev såklart tjöt en stund också men det var svinkallt ute så det blev inte så länge.

I morgon ska jag försöka ta mig den där långpromenaden med Zita. Det märks på henne att hon är rastlös nu så hon behöver gå av sig lite energi. Jag behöver också gå ut och gå för den delen men mest för att få mer energi. Blir ju helt förslappad av att bara sitta inne så här. Men först är det dags för ett par timmars sömn.

Dripp-dropp-dripp-dropp...

Regnet öser ner här. Det verkar ha gjort det ett tag och ser inte ut att ha för avsikt att avta inom en snar framtid. Tråkigt. Jag som hade tänkt ta mig en långpromenad med hunden nu på förmiddagen.

Oscar har stuckit iväg och jobbat ett par timmar trots att han har semester, ingen aning om när han kommer hem igen men bortsett från lite småplock och en tur till affären så blir det inte överdrivet med aktiviteter i detta hushållet idag om vädret ska fortsätta vara så här.

Kompletterat.

Hemskt vad effektiv jag kan vara ibland när jag är rastlös/har tråkigt. Det fick bli pizza till middag ikväll. Mindre effektivt. Efter det har jag dock påbörjat att skriva en inköpslista inför Ullared. Lägg också märke till att jag inte har något besök till Ullared inplanerat mer än i tankarna och väldigt lösa samtal kring det hela.

Kände dock att jag borde vara lite mer effektiv än så vilket resulterade i att jag nu suttit och fixat den komplettering jag bävat för i snart tio veckor. Inte för att det var mycket att göra eller för att det lilla det var att göra på något sätt var jobbigt. Utan för att det var den minsta komplettering jag någonsin fått och det retade mig något fruktansvärt. Tre små sketna kommentarer hade jag fått:

Fel nr.1: Lägg en bit av innehållet i nytt stycke. - Check!
Fel nr.2: Skrivit med fyra smaksinnen när vi faktiskt har fem. Lägg till sista smaksinnet. - Check!
Fel nr.3: En anmärkning om att bokstav saknas ovanför ordet "genomskinligt". Fattade ingenting av det så skrev bara en röd text tillbaka om att jag inte förstod något utav det för såvitt jag vet så finns det ingen annan stavning på det ordet.

Så nu är det kompletterat och inskickat. Hoppas på att hon inte hittar fler småsaker att anmärka på för då kommer jag gå i taket. Nu är det bara schemat som ska skrivas in i kalendern och block som ska införskaffas innan jag är redo för skolstart.

I morgon ska jag försöka ta mig ut på en långpromenad med vovven och kanske städa något. Eventuellt. Förmodligen inte städa.

Halmstad!

Nu har vi landat med mjukiskläder i soffan hemma efter en jättemysig helg i Halmstad. Anlände vid 20-tiden i fredags och blev hämtade av svärfar och (plast)svärmor och åkte direkt och hämtade förbeställda pizzor som vi tog med hem och åt. Det var både svamp och bearnaissesås på pizzan vilket jag vanligtvis inte tycker om men till och med jag tyckte att den var jättegod. Sparrisen överlämnade jag dock till älskling.

I lördags gick vi upp tidigt för att komma iväg i god tid till Sjönevads marknad där vi gick omkring i fyra-fem timmar och tittade på allt möjligt. Köpte en del grejer med. Lite marknads-karameller, ett block, en t-shirt och ett skärp till Oscar, lite smaksatta tuggben till Zita (jättebilligt), en "varning-för-hunden" skylt med en svartbrun Cavalier på som jag och mamma letat jättelänge efter, samt ett nytt skal till ajfönen. Det var säkert något mer vi fick med men det kommer jag inte på just nu.

Efter marknaden åkte vi iväg till sjukhuset för att hälsa på Oscars bror som opererat sig. Håller alla tummar och tår för att han ska bli bättre snart. På kvällen blev det middag hos svärfar och svärmor igen, tacos denna gången.

Idag gick vi också upp relativt tidigt och åkte iväg och hälsade på Roy och hans nya kvinna en sväng. Köpte med oss mat från McDonalds som vi precis hann äta innan det var dags att åka till tågstationen. Mötte upp mamma i Göteborg som lämnade över Zita som ska stanna här till slutet på månaden. Mysvovve! <3

Får se om jag lyckas komma ihåg att ta lite bilder på det vi köpte, men nu ska vi snart införskaffa lite middag. :)

Bilden är på Zita från i torsdags. Vill poängtera att vi INTE ger hunden massor utav öl utan att hon fick smaka på sista droppen i flaskan!

Trevligt

Det var mycket trevligt på konserten med älskade mamma igår. Vi hamnade nästan längst fram och bortsett från tre fulla drägg som till och med knödde sig före ett förståndshandikappat barn (!) var vi omringade av trevliga människor. Tog en del bilder samt filmade en låt som jag inte får lov att lägga upp därför att jag filmade mammut lite samtidigt. :P Helt okej konsert faktiskt. Det var mer liv i gubbarna än jag trodde.
Idag drar jag och älskling till Halmstad och stannar där till på söndag så det blir nog inte så mycket uppdaterat under helgen såvida jag inte får för mig att mobilblogga, men det är tveksamt. Önskar er alla en jättemysig helg! :)

Nu är jag på väg in till stan för att möta...

Nu är jag på väg in till stan för att möta älskade mamma som ska stanna här till i morgon. Ikväll ska vi in till stan och se ett av hennes favoritband som spelar på sommartorsdagarna: Smokie. Hoppas att det är uppehåll så att man slipper stå där som dränkta katter :)


40 minuter.

Det tog ungefär 40 minuter att gå samma runda som vi tog igår men som då tog en timma. Najsigt.

När vi nästan var vid Maxi körde det förbi en polisbil i rasande fart med sirener och allt på och jag kan inte låta bli att tänka "de ska nog upp till Kristineberg". Och jodå. När jag kommer hem står det två polisbilar precis utanför porten och det verkar lite oklart om det är fritt fram att gå in den vägen eller inte men innan jag hinner besluta mig för att gå upp till andra ingången kommer det ut en polis och håller upp dörren för mig. Vilken tur. ;)

Ingen aning om vad som hänt dock men till skillnad från många av mina uppenbarligen nyfikna grannar så tänker jag inte ställa mig och stirra på poliserna i hopp om att få svar på den frågan heller.

Slappedag!



Idag är den enda dagen denna veckan som jag inte har något alls inplanerat. Har sovit jättegott inatt. Somnade redan vid midnatt och sov till 10 ungefär. Vaknade inte ens när älskling gick till jobbet. Lovely! Ska som vanligt ta och plocka lite här hemma och faktiskt laga mat ikväll men först ska jag bege mig ut på långpromenad med finaste vovven!

Hittade en jättebra promenad-runda igår med Bengt-Åke och mormor så tänkte ta den idag med. Ska bli intressant att se hur lång tid det tar idag när inte mormor är med. ;)

Trötthet.

Mormor och Bengt-Åke stack hem för en stund sedan. Åkte in till stan för att handla lite i förmiddags men glömde givetvis hälften. Mötte upp mormor och Bengt-Åke i stan för att visa vägen. Väl hemma satte jag på kaffe till dem och under tiden som det kokade upp satte jag och Bengt-Åke ihop de nya badrumshyllorna. De blev riktigt najsiga om än aningen större än jag väntat mig, men det gör inget. Ju mer förvaring desto bättre är det.

Efter fikat stack vi ut på en timmes lång promenad. Göttgött! Förstår inte varför man inte tar sådana promenader oftare. Det är både trevligt och skönt för kroppen. Efter promenaden delade vi upp oss och jag gick hem medan mormor och Bengt-Åke åkte tillbaka till Göteborg. Saknar dem redan! Det är jobbigt när man inte träffas så ofta längre även fast jag tror att vi alla uppskattar varandra mer nu än när vi bodde nära varandra.

Anyhoo. Nu ska jag plocka fram matlådor ur frysen eftersom jag bara har sovit drygt två timmar inatt så orkar jag inte laga mat idag. Sedan ska jag bege mig ner till Maxi en sväng och införskaffa det jag glömde köpa i förmiddags. Köss på er!

Måndag.

Har redan varit vaken i lite drygt 3,5 timmar. Jag vill sova men min kropp har tydligen andra planer. Har precis varit inne en sväng i duschen och ska strax traska ut med vovven. Tar mig nog en promenad ner till Maxi efter det tror jag. Om några timmar kommer mormor Ann och morbror Bengt-Åke och hälsar på. Bengt-Åke har inte varit här sedan vi flyttade in för 13 månader sedan så det ska bli kul att se vad han tycker. Sist han var här var det ju flytt som stod på schemat så det stod bara en massa möbler och kartonger till höger och vänster. :)

Danonino!

Helgen är redan över. Det är helt galet hur snabbt det går. Men det gör inte så mycket. Jag har ju trots allt sommarlov ett par veckor till. Dessutom väntar en riktig mysvecka. Men det berättar jag mer om allt eftersom. Än är det några minuter kvar av denna veckan och det ska jag njuta av tillsammans med lite Danonino. Det är fullkomligt omöjligt att inte känna sig som ett barn igen när man äter den youghurten. Gottgottgott!

Lite klanteri-nyheter från en som har en tendens att ständigt skada sig:
  • Min fot gör fortfarande ont efter att jag sparkade till dammsugaren för ett par veckor sedan och jag borde verkligen få tummen ur att kontakta vårdcentralen. Ingen nyhet direkt men jag känner för att klaga av mig lite.
  • Jag har ont i tummen efter att jag satte vinöppnaren rätt igenom skinnet i stället för att bara fälla ihop den lugnt och försiktigt.
  • Jag har ont i låret efter att ha backat in i fönsterbrädet ute på balkongen i samband med någon form av boxnings-match med min kära sambo och därmed rivit upp ett 2 cm långt sår.
Summa sumarum: Jag borde inte vistas någon annanstans än i soffan eller sängen utan att vara fullt iklädd skyddsmundering och/eller kuddar.

Bild tagen härifrån.

2011-08-06

Det är inte alldeles för mycket aktivitet här hemma idag. Har precis ätit lunch som vi köpte med oss från Burger King när vi var nere vid Maxi förut. Skönt att få en liten promenad i alla fall. Om lite drygt två timmar kommer en tjej för att titta på soffan. Tänkte att jag skulle försöka sälja in vardagsrumsbordet också. Håll tummarna för att hon tar båda! ;)

Kinamat

Somnade visst en stund på soffan efter middagen. Hoppsan då. Blev kinamat till middag. Har inte ätit det på hur länge som helst. Om nom nom!


Hej soffan! <3

Nu har soffan äntligen kommit och jag har precis monterat ihop den. Ringde igår och frågade om man kunde få hjälp med att montera ihop och de svarade då att eftersom det var ett visningsexemplar så skulle den redan vara ihopmonterad. Men den var ju givetvis i tre delar ändå, det hade inte gått att flytta den annars och jag trodde att de skulle hjälpa till att sätta ihop dom men de dumpade bara av allt i en hög i vardagsrummet och stack.

Nåja. Man har ju monterat ihop en och annan Ikea-möbel genom åren och soffan var ingenting i jämförelse. :) Nu har vi nästan inget vardagsrum kvar men åh vad det är värt det!!

Insåg precis att vi kommer få skaffa fler tavlor nu bara för att den inte hänger rakt över soffan längre. Det innebär mer shopping. Inte mig emot! :D


Blocket.

Såg precis att mina annonser kommit in på blocket nu. Hoppas på att få sålt allt snabbt. Alltid trevligt med lite extra pengar i kassan också. ;)

Vardagsrumsbordet.

Kurslitteraturen.

Nu måste jag försöka sova!

Tomt vardagsrum

Just nu ser vårt vardagsrum ut ungefär så här:

Det ekar till och med. ;) Men det blir lättast att ha det så här för att jag ska slippa fixa så mycket själv innan de kommer i morgon. Nu blir det till att slappa för fullt ett tag. :)


Snart klar.

Nu är jag snart klar med allt pill för dagen. Ska flytta den gamla soffan till sovrummet bara så får den stå där ifall det kommer någon och vill titta på den och vardagsrumsbordet ska ställas undan någonstans. Vet inte riktigt vart ännu bara. Det lutar mot att det får stå i köket så länge. Har precis fixat annonserna till Blocket så de borde komma upp dit snart så jag hoppas att någon blir intresserad snabbt så att vi blir av med det. Ska ta tag i disken också innan jag går och lägger mig så att det inte står något sådant framme när de kommer med soffan i morgon.

Hits for kids.

Städningen blir mycket roligare om man lyssnar på en massa nostalgi-låtar. Eftersom jag är ensam hemma kan jag dessutom sjunga för fulla halsar utan att skämmas det minsta. Att balkongdörren står vidöppen struntar jag i. Just nu är det Hits for kids 2 som snurrar i stereon. Lovely!

Nu ska jag angripa bordet i badrummet med disktrasan. Mohahahahaha.

Konstigt uppvaknande.

Ena sekunden låg jag och sov och drömde av någon konstig anledning om bamban i min gamla högstadieskola (maten hade inte förbättrats avsevärt). Andra sekunden var jag klarvaken. Vanligtvis brukar man ju vakna till lite pö om pö och inte känna sig helt vaken förrän efter några sekunder/minuter men icke idag. Känns konsigt.

Idag står en del småplock på schemat. Jag ska göra det rent och snyggt till dess att de kommer och lämnar soffan i morgon. Tänkte bland annat passa på att våttorka golvet ordentligt i åtminstone vardagsrummet nu när det ändå blir lite utrymme för det en stund. Ska även fotografera vårt nuvarande vardagsrumsbord samt lite kurslitteratur som troligtvis kommer upp på Blocket i helgen.

Lite grejer ska ner i källaren och så ska jag fixa en lapp att sätta upp i uppgången om att folk får komma och hämta våran gamla soffa om de vill ha den. Ska tömma bordet i badrummet så att det är redo att förflyttas till vardagsrummet.

Lite småpill finns det alltså. Men först blir det en promenix med Zita.

Träffat Amanda!

Jag har minsann gjort mer än bara kollat på möbler även om det är något jag med glädje skulle sysselsätta mig med i flera timmar om jag bara känner att jag har tid. Igår var jag iväg och vid Knalleland och tittade på överdrag till de fyra småkuddarna jag har i källaren och tänkte placera i den nya soffan. Hittade dock inget intressant. Hemtex hade inte ett enda kuddöverdrag vilket jag tyckte var konstigt. Lagerhaus hade bara i plysch (stavning?) och det vill jag inte ha.

Kollade även i en butik där det finns allt möjligt småskit man bara kan tänka sig från kläder till leksaker och heminredning. Där hittade jag faktiskt ett överdrag som jag skulle kunna tänka mig men de hade bara två av dom och jag vill ju gärna ha fyra likadana så det fick vara. Får leta vidare helt enkelt.

Idag träffade jag finaste Amanda. Vi tog oss en promenad och varsinn glass i stan och tjötade av oss lite. Det går alltid alldeles för länge mellan gångerna men det är lika trevligt varenda gång. Får försöka bättra oss och träffas oftare. Vi bor ju trots allt inte alls långt ifrån varandra. :)

Här tänkte jag att jag skulle lagt upp en bild på mig och Amanda tillsammans men jag hittar faktiskt inte en enda så jag bjuder på en gammal bild på mig själv från balen den 20 maj 2008.

2011-08-03

Sitter och slökollar på Ikeas hemsida. När jag hade en egen lägenhet hade jag det här bordet. Men eftersom Oscar hade ett som var större och för närvarande passade bättre till soffan satte vi det i vardagsrummet och "mitt" bord inne i badrummet. Men nu när vi får den nya soffan ska vi sätta "mitt" bord i vardagsrummet i stället och göra oss av med Oscars.



Eftersom bordet försvinner inne i badrummet behöver vi någon annan typ av förvaring så det sitter jag och kikar efter nu så att jag kan göra en beställning från min kära morbror så att han kan ta med det hit när han kommer och hälsar på. Man får ju utnyttja sin släkt lite. ;) Det lutar mot att det blir två sådana här.


Det finns så sjukt mycket fina och praktiska grejer jag skulle vilja ha till lägenheten. Nya köksmöbler, ny tv-bänk, ny tv, en skänk till köket, en byrå till vardagsrummet, ett litet bord i hallen, nya bokhyllor till dvd-filmerna, nya madrasser till sängen och mycket mer. Men man har ju inte obegränsad ekonomi tyvärr så jag får snällt hejda mig och byta ut en sak i taget. Näst ut blir nog köksmöblerna eftersom de bokstavligt talat faller isär. Vore kul om man faktiskt kunde bjuda hem folk på en fika eller middag och låta dem sätta sig på våra stolar utan att vi behöver vara rädda för att de ska braka ner på golvet. :P

Inte ens två hela dagar kvar till våran efterlängtade soffa anländer. Yay!

Båda bilderna är tagna från Ikeas hemsida.

Tjuvlyssnat.

Det är nästan alltid intressant att åka buss. Man träffar många nya människor och om man inte har några hörlurar med sig så att man kan njuta av lite musik får man oavsiktligt lyssna på många mer eller mindre intressanta konversationer och ja, det händer att man i sitt stilla sinne dumförklarar majoriteten av folket.

Två tjejer diskuterar vilt om vilka olika killar de känner.

Tjej 1: Pratar du med han Johan fortfarande.
Tjej 2: Nä, han bor typ i London eller i England nu.

Jahapp. London ELLER England. Jag har själv näst intill obefintliga kunskaper om geografi men någon måtta får det la ändå va.

RSS 2.0